STUDIO REGJISTRIMI

Një studio regjistrimi është një strukturë e specializuar për regjistrimin e zërit, miksimin dhe prodhimin audio të projekteve muzikore instrumentale ose vokale dhe tingujve të tjerë.

Në një studio regjistrimi ideale, të dy vendet e regjistrimit dhe monitorimit (dëgjimit dhe mix-imit) janë krijuar posaçërisht nga një profesionist akustikant ose inxhinier audio për të arritur vetitë optimale akustike (izolimi akustik ose përhapja ose thithja e jehonave të tingullit të reflektuar që përndryshe mund të interferojnë në tingullin e dëgjuar nga dëgjuesi).

Përdorimi

Studiot e regjistrimit mund të përdoren për të regjistruar këngëtarë, muzikantë instrumentalë (p.sh., kitarë elektrike, piano, saksofon ose ansamble të tilla si orkestra), artistë të zërit për reklama ose dublime të dialogut në film, televizion ose animacion ose për të regjistruar kolonat zanore shoqëruese të tyre.

Përbërja

Studioja tipike e regjistrimit përbëhet nga një dhomë e quajtur dhomë e regjistrimit” e pajisur me mikrofonë dhe mbajtës mikrofoni, ku interpretojnë instrumentistët dhe vokalistët dhe “dhoma e kontrollit”, ku inxhinierët e zërit, me producentin operojnë consolë profesionalë të mix-imit audio, dhe kompjutera me softuerë të specializuar për miximin, manipulimin dhe rregulluar tingullin për regjistrim analog ose regjistrim dixhital.

Money Music Entertainment ofron kushtet më të mira për një këngëtar për të nxjerë një projekt muzikore ose album muzikorë me cilësinë më të lartë audio gjatë regjistrimit dhe post-production.